S.O.S.Karitas logo

Rólunk

S.O.S. Karitas TBO ukrán székhelyű Kft.
Kijev.

S.O.S.Karitas logo

Szőke Antal

"S.O.S. Karitas" - Tulajdonos

S.O.S. Karitás Kft 2007.szeptember 30.-án kezdte tevékenységét a Kijevi V-sz. Idegsebészeti Klinikán.

2005 májusától még alapítványi szinten ismerkedtünk az Ukrán idegsebészeti klinika tevékenységével és kialakítottunk az orvosokkal egy korrekt munka, ill. baráti kapcsolatot.

A Kft-nek feladata és tevékenysége a Magyarországról külföldi gyógykezelésre utazó betegek ellátásának biztosítása, tolmács, transzfer biztosítás és egyéb ügyes bajos dolgaik intézése. Segítés a gyógykezelés idején, eligazodás a korház mindennapos életében Orvos beteg kapcsolatzökkenő, ellátása biztosítása.

A Kft több magyar alapítvánnyal szoros kapcsolatban szerződéses viszonyban dolgozik.
Kiemelkedő partnere az S.O.S. Szolgálat Nemzetközi Alapítvány. A szerződésekben nagy hangsúlyt kap a betegek érdekeinek Biztosítása, kimagasló orvosi ellátás szemelőt tartása.

2007-ben az első próbálkozások két ukrán doktornő tapasztalat cserére utaztatása Magyarországra.
Ennek az orvos találkozónak szervezése is az első kis lépés az együttműködésre.
Ez a munka csak akkor lehet hatékony, ha a magyar orvostársadalom ismeri az ukrán gyógymódokat és bizalommal fogadja az Ukrán orvosok emberséges és a gyógyításba vetett hitét.

 

 

Rólunk Írták.

ŐSSEJTTERÁPIA

 

Ahogy az ilyen esetekben lenni szokott, az ügyet egyre sűrűbb homály lengi körül; ez elsősorban az értesüléseiket a világhálón közkinccsé tevő önjelölt szakértők miatt van, akik elméletben jóval az orvostudomány előtt járnak.


Leonyid Dmitrijevics Picskur, az őssejtterápia egyik legelismertebb nemzetközi szaktekintélye szerint komoly tudós nem publikál az interneten – így minden ott megjelenő vélemény fenntartásokkal kezelendő. Az őssejttel való gyógyítás arra a felismerésre alapoz, hogy a magzati fejlődés kezdeti szakaszában kialakuló sejtek még képesek bármilyen más sejtté átalakulni. A későbbiek során di1 erenciálódnak, és belőlük lesznek az ideg-, izom-, bőr-, csont- és egyéb sejtek – összesen több mint kétszáz fajta. A csontvelőben pedig kisszámú, „mindenre képes” sejt raktározódik el, hogy a szervezet valamely részének meghibásodása esetén a sejtképzés alapjául szolgáljon. Szaknyelven ez a következőképp hangzik: „Az elődsejtekként is jellemzett, osztódásra képes törzs- vagy őssejtek, melyek száma a szervezetben az egész élet folyamán állandó, a sérülések zónájába húzódnak, majd a sejtek számát kiegészítve proliferálódnak ott, megteremtve ezzel a károsult szervek struktúrájának és funkciójának teljes értékű megújulási feltételeit… Di1 erenciálódni tudnak specializálódott típusú sejtekké.” Mindez a már említett Picskur, valamint Cimbaljuk, Liszjanij és Markova doktornak, az Ukrán Orvostudományi Akadémia tagjainak a tollából, származik – fogadjuk tehát el hivatalos meghatározásnak. Az ukránok amúgy is tudnak valamit… Szocialista módszerek. A tőlünk keletre elterülő egykori szovjet tagállam az utóbbi időben az úgynevezett őssejt turizmus talán legfontosabb célpontjává vált.
Felfoghatatlan számomra, hogy ezek a rendkívül puritán körülmények között dolgozó orvosok ilyen eredményeket tudnak felmutatni…
Ok világviszonylatban leghitelesebbek Az ukrán főváros idegsebészeti klinikáján futok össze egy magyarországi úriemberrel, Szőke Antallal.


Évek óta szervezik a gyógyulásra vágyó betegek útjait a kijevi klinikára. Az ukrán orvosok munkájáról a legnagyobb elismeréssel nyilatkozik. „A társaság, melyet képviselek – mondja Szőke úr –, a magyarországi SOS Alapítvánnyal kötött kizárólagossági szerződés alapján szervezi a magyarországi betegek útjait Ukrajnába.
2005-ben jártam itt először egy Douchankórban szenvedő kisfiúval, s azóta időm nagyobb részét itt töltöm. Teljes körű szolgáltatást biztosítunk ügyfeleinknek – a szoba lefoglalásától kezdve az utaztatáson keresztül a tolmácsolásig. Az ugyanis sokat tesz, hogy legyen itt egy ember, akivel szót tudnak érteni.” A Szőke úr által képviselt társaság ügyfélkörét főképp genetikai betegségekben szenvedők képezik, de érkeznek ide olyanok is, akik valamilyen baleset folytán gerincvelő-sérülést szenvedtek; rajtuk stimulátorral és egyéb gyógymódokkal próbálnak segíteni. Szőke úr elmondása szerint ügyfelei mintegy kilencven százalékánál szemmel látható javulás tapasztalható, s ez nem csekély eredmény. A kínai klinikákat is megjárt betegek körében ez az arány jóval alacsonyabb – valószínűleg azért, mert a kínaiak minden esetet elvállalnak, míg Kijevben csak azoknak a szervezetébe viszik be az őssejteket, akiknek még van esélyük a gyógyulásra.
– Kijevben már végbement ez a folyamat, és csodálatra méltó eredményeket tudnak felmutatni. Ebben nagy szerepet játszik az a több mint két évtizedes kutatómunka, melyet az itteni tudósok végeztek Cimbaljuk professzor vezetésével.
A tapasztalatokra, elért eredményekre támaszkodva azt mondhatom, hogy az ukránok világviszonylatban a leghitelesebbek e téren.” Az őssejt terápiás kezelés ma számos olyan etikai problémát vet fel, melyet a keresztény elvekre épülő nyugati civilizáció nem tud kezelni. Ez főképp az embrionális őssejtekkel – melyek alapja az úgynevezett abortuszhulladék – való gyógyításra vonatkozik.

 

Kapcsolat
Elérhetőség: +36 20 489 6102

Szőke Antal
E.mail: soskaritas@gmail.com

© AKS 2018. - All rights reserved.