S.O.S.Karitas logo

/userfiles/publications/7EF857237F49EA1C/pihkur.jpg

Pichkur Leonid Dimitrijevics

kandidátus, az orvostudomány doktora

Jelenkori helyreállító eljárások az Idegsebészetben
- Gyermekkori paralízis idegsebészeti gyógykezelése –

A beszámoló a gyermekparalízises betegek eredményesebb kezelésének van szentelve, felhasználva és továbbfejlesztve az idegsebészeti beavatkozásokat, célirányosan a visszafordíthatatlan elváltozások figyelmeztetésére a funkcionális rendszernél, aktiválva a kompenzációs-helyreállító folyamatokat a központi Idegrendszerben a kísérleti tanulmányokra alapozva, módszertani támogatása és klinikai alkalmazása a NEUROTRANSZPLANTÁCIÓNAK.  
A javasolt kezelések alapján a gyermekparalízises betegek gyógykezelésében, figyelembe véve a betegség változatait és neurológiai elváltozások kimutatkozásában javasoljuk a kontrollvizsgálatot.


2021-12-25 14:42:00

Gerinc sérültek nem kell a baleset után örökké kerekes székben ülni.


Van megoldás az alábbi video reményt add mindenkinek.2018--as gerinc sérült aki meltől lefelé mozgás keptelen volt.

2021 juliusában Kijev V.sz idegsebészeti klinikáján műtét után 4 hónapra ez a változás

a helyreállító klinika azon van, hogy mindenki visszakapja a mélto élethez való jogát.


 Van remény, hívj keres hátha nálad is sikerül.


(A felvételt a beteg felesége készítette és a páciens engedélyével lett publikálva)

Minden hír Fő oldal

2012-04-29 21:52:00

Új lehetőségek a Parkinson-kór gyógyítására

A világon sokmillió embert - nem is csak az időseket - sújtó Parkinson-kór látványos kísérőjelenségét, az állandó végtagreszketést egyes idegsejt csoportok túlzottá vált aktivitása okozza.


Agysebészeti eljárással eddig elektródák, újabban pedig speciálisan kezelt gének beültetésétől várják a kutatók, hogy a reszketést vezénylő neuronokat megfékezzék.


A jelenleg még gyógyíthatatlan Parkinson-kór "dobogós helyen" áll a legtöbb halálesetet okozó neurológiai (de nem elme) betegségek sorában. A fejlett országokban átlagosan száz állampolgár között egy biztosan e betegségben szenved.
A kór ma már világszerte ismert nevét James Parkinson angol sebészről kapta, aki 1817-ben elsőként állapította meg, hogy az idős korban a végtagok megállíthatatlan reszketését, a merev görnyedést és a többi melléktünetet az agyban kialakuló kóros elváltozások idézik elő. Az általa "reszketeg hűdés"- nek mondott kór okát azóta is kutatják, ám arról eddig csak azt sikerült megállapítani, hogy az agynak az izmok működtetését vezérlő részében a dopamin nevű vegyi anyag mennyisége kezd csökkenni, majd eltűnni.
Amint a dopamin megfogyatkozik, a neuronok, az érző idegsejtek rendkívül aktívvá válnak, az izmokat akaratlan, vezérelhetetlen reszketésre kényszerítik, míg más izmok pedig egészen megmerevednek.


Azt azonban, hogy az életévek szaporodásával miért fogyatkozik meg egyesek agyában a dopamin, még nem sikerült megállapítani.
Sikerült viszont kifejleszteni olyan gyógyszereket, amelyek a betegség kezdeti stádiumában megállítják, vagy legalább jelentősen fékezik a dopamin fogyását. Ám, ha már előrehaladott a Parkinson-kór, a dopamint termelő neuronok száma addigra úgy megfogyatkozik, s aktivitásuk is csökken, hogy a gyógyszerek már nem segítenek.

Minden hír Fő oldal

Kapcsolat
Elérhetőség: +36 20 489 6102

Szőke Antal
E.mail: soskaritas@gmail.com

© AKS 2018. - All rights reserved.